Tuesday, October 27, 2009

Turkish Philanthropic Fund ve Sabanci Vakfi Türkiye’de Kadınların Güçlendirilmesine Yönelik Projede İşbirliği Yapıyor

-Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu: "Yurtdışında bulunan bir Türk Vakfının Türkiye'de bir projeye fon aktarmasına önayak olmaktan mutluyuz"...

-TPF Başkanı Özlenen Eser Kalav: "Bu fırsat ile kadınları güçlendirebilir ve Türkiye'de değişimin bir parçası olabiliriz"...

15 Mayis 2008- Sabancı Vakfı ve Türk Filantropi Vakfı (Turkish Philanthropic Fund - TPF), Sabancı Vakfının 3 yıldır desteklediği Birleşmiş Milletler "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" kapsamında geliştirilen Sabancı Vakfı Hibe Programı çerçevesinde işbirliği içine girdi. New York'ta yerleşik olan TPF, Sabancı Vakfı Hibe Programı aracılığıyla Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesinin "Kadının İşgücündeki Rolünü Güçlendirme (Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele)"projesine fon sağlıyor. "Kadının İşgücündeki Rolünü Güçlendirme" projesi; kadının potansiyelinin eğitim aracılığıyla ticari fırsatlara yönlendirilmesini hedeflemektedir. Proje kapsamında, gönüllü kadınlar arasından belirlenecek 20 kadına ilk olarak Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi eğitmenleri tarafından "aşçılık" konusunda teorik eğitim verilecek, daha sonra kursiyerler, sektördeki firmalarda kurum stajı yaparak meslekte uzmanlık kazanacaklar. Teorik ve pratik eğitim sonrasında sertifika alan kursiyerlere İŞKUR tarafından iş sağlanmasının yanı sıra isteyenler kendi işlerini kurabilecekler. Mesleki eğitimlerin dışında ayrıca kursiyerlere hukuki haklar, halkla ilişkiler ve iletişim becerileri, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, temizlik, ekip ruhu ve girişimcilik konularında da seminerler düzenlenecektir.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu; "Ortak Program kapsamında yürütülen Sabancı Vakfı Hibe Programı ile bugüne kadar 6 pilot ilde (İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon, Van) toplam 22 projeye hibe verdiklerini" belirterek, "Hibe Programımızın yurtdışında bulunan bir Türk vakfını; TPF'i cezbederek Türkiye'deki bir projeye kaynak aktarılmasına önayak olmaktan ve Vakfımızın stratejik program alanlarından biri olan"kadınlar"ın güçlenmesine yönelik bir çalışmada TPF ile işbirliği içinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.

TPF Başkanı Özlenen Eser Kalav ise, kadınların refah seviyesini yükseltmeyi hedefleyen çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "ABD'de yerleşik sosyal projeler için fon sağlayıcı bir kurum olarak, değişim yaratabilmek için yerel bir ortakla işbirliği yapmamız gerektiğini gördük. Sabancı Vakfı Hibe Programının kadın sorunlarına yaklaşımı, 'profesyonel gelişime' fon katkısında bulunmamızı sağlayarak bize bu fırsatı verdi. İnanıyoruz ki, bu tür işbirliği fırsatları aracılığıyla Türkiye'de kadınları güçlendirebilir ve kaynakların kısıtlı olduğu yerlerde değişimin bir parçası olabiliriz"dedi.

No comments: